Ebben a süteményben csak a töltelék kalasszikus,a tésztán van a hangsúly.,mert linzer!A linzertészta a sütemények királynője is lehet,nehezen kezelhető tészta,szerintem kis gyakorlást igényel a meggyúrása, de a végeredmény kárpótol majd mindenért:)

1 db tojás

60 dkg liszt

40 dkg vaj

20dkg porcukor

0.5 dkg sütőpor

2 cs vaniliás cukor

2 citrom reszelt héja

egy nagyobb csipet só

Almás töltelék:

1.70 cikkekre darabolt alma,fahéj,kr. cukor

Két nagy marék darált diót szórtam még ,hogy az szívja fel az alma nedvességét sülés közben.

 

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk.A linzer tésztával óvatosan kell bánni,mert ha a zsiradék kiolvad belőle,lehetetlen lesz dolgozni vele.Ha ez történne,vissza kell hűtni.Amint elmorzsoltuk a vajat a liszttel és a többi hozzávalóval,már  is gyúrjuk össze.Két felé vesszük,és négyzet alakúra lapítva hűtőbe tesszük hogy vissza faggyjon a zsiradék.

A sütemény alsó lapjához kinyújtjuk a lapot,megkenjük barack lekvárral vékonyan és elősütjük.Erre azért van szükség,mert az alma töltelék így nem áztatja el a lapot.

Rátesszük a felcikkezet,ízlés szerint megszórta almát az elősütött lapra,majd ráterítjük a tetejét is.Tojással megkenjük,villával meg cakkozuk és meg is szurkáljuk.

190 fokon,35-40 alatt készre sütjük!

Remek recept,sok sikert!!